Over

Altijd en overal iets te zien. Vormen, vlakken, lichtval, tinten. Binnen of buiten ‘de ogen vol krijgen’. Dat is een deel van mijn inspiratiebron; naast bijzondere ervaringen of teksten die ik verbeeld. Aanleiding voor veel werken is een gebeurtenis.

Mijn werk is samen te vatten als: ‘licht en lucht’. Een leven lang creatief omzwerven deed mij uiteindelijk als een blok vallen voor grafiek. Een paar lessen van een grafiekdocent maakten dit gelijk duidelijk, waarna nog zeven inspirerende leerjaren volgden. Het handmatig ambachtelijke, spelen met materialen, de mengeling van techniek en creativiteit is wat ik mooi vind. Alles doet mee: handen, hart en hoofd. Steeds de verwondering wat dit oplevert. Afdrukken maak ik in een serie van vier tot acht stuks. site, aan het werk 2 a Geen enkele afdruk is precies hetzelfde als de vorige. Vanuit gevoel of doelgericht ontstaat het beeld. Lossig of heel precies, figuratief, abstract, allemaal mooi. Soms ontstaat iets dat niet is voorzien, want toeval speelt altijd een rol. Met verrassend resultaat. Ik maak graag een vertaalslag van een foto, voeg iets toe of verander.

Jouw foto

van een dierbare plek, persoon of dier, jouw herinnering aan een landschap: ik zet die om in een linosnede of monotype. Het formaat is bespreekbaar tot een grootte van 55 bij 75 cm. Dat hangt samen met de omvang van de drukpers.