Over

Altijd en overal iets te zien. Vormen, vlakken, lichtval, tinten. Binnen of buiten ‘de ogen vol krijgen’. Dat is een deel van mijn inspiratiebron; naast bijzondere ervaringen, gebeurtenissen of teksten die ik verbeeld. 

Mijn werk samengevat: ‘licht en lucht’. Een leven lang creatief omzwerven deed mij uiteindelijk als een blok vallen voor grafiek. Een paar lessen van een grafiekdocent maakten dit gelijk duidelijk, waarna nog zeven inspirerende leerjaren volgden. Het handmatig ambachtelijke, spelen met materialen, de mengeling van techniek en creativiteit, dat vind ik mooi. Alles doet mee: handen, hart en hoofd. Verwondering wat dit oplevert. Afdrukken maak ik in een serie van vier tot acht stuks. site, aan het werk 2 a Geen enkele afdruk is precies hetzelfde als de vorige. Vanuit gevoel of doelgericht ontstaat het beeld. Lossig of heel precies, figuratief, abstract, allemaal mooi. Soms ontstaat iets dat niet is voorzien, want toeval speelt altijd een rol. Met verrassend resultaat.

Jouw foto

van een dierbare plek, persoon of dier, jouw herinnering aan een landschap: ik maak daarvan een vertaalslag in een linosnede of monotype. Het beeld wordt nooit één-op-één omgezet, ik voeg iets toe, of verander. Het formaat is bespreekbaar tot een grootte van 55 bij 75 cm. Dat hangt samen met de omvang van de drukpers.